Het merkbare verschil van een designbureaustoel

Het merkbare verschil van een designbureaustoel

Kwalitatief goed designmeubilair op kantoor is niet alleen een statement waarmee u als bedrijf laat zien dat het u zakelijk voor de wind gaat. Hiermee onderstreept u dat u bewust bezig bent met kwaliteit en dat u de gezondheid van uw medewerkers voorop zet. Klanten, bezoekers en relaties die uw kantoor binnenstappen, hebben direct een beeld van de organisatie door het meubilair dat u op kantoor heeft staan. Maar wat is nou een belangrijk bij een goed bureaustoelontwerp?

We zijn absoluut voor innovatie op het gebied van kantoordesign, maar niet ten koste van de gezondheid van medewerkers. Daarom vinden we ergonomische bureaustoelen ook zo belangrijk. Maar hoe kunt u een goede afweging maken tussen ergonomisch aan de ene kant en de looks aan de andere kant?

Een design bureaustoel heeft karakter

Een goed ontworpen bureaustoel heeft karakter zonder daarbij direct overheersend aanwezig te zijn in een ruimte. De stoel moet aansluiten bij de rest van de ruimte en samen moet het één geheel vormen. Het design van de stoel bepaalt het karakter ervan en daarmee ook in welke ruimtes een stoel wel of niet past. Een bureaustoel met netbespanning bijvoorbeeld, is heel geschikt voor een lichte, open kantoorindeling terwijl een bureaustoel met een dichte rug een wat meer zakelijke sfeer geeft. Het lijkt misschien aantrekkelijk om te besparen op bureaustoelen, maar de inrichting van een kantoor is bepalend voor een eerste indruk van klanten en zakelijke relaties. En de vraag is, wilt u daar echt op besparen?

Bovendien hebben goedkopere bureaustoelen vaak niet de functionaliteiten die nodig zijn om medewerkers vitaal te houden. Lees meer over de verschillende functionaliteiten van een ergonomische bureaustoel.

Een design bureaustoel beschikt over de juiste functionaliteiten
Bij goed design komt meer kijken dan alleen het uiterlijk van een bureaustoel. Ook de functionaliteiten moeten kloppen en moeten de medewerker ondersteunen in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is het belangrijk dat de ergonomische features er niet voor zorgen dat de bureaustoel lastig te bedienen is. Een goed ontwerp heeft eigenlijk geen handleiding nodig en wijst zichzelf! Zelfs een stoel die op alle mogelijke manieren aan het lichaam aangepast kan worden, wordt alleen gebruikt als deze functionaliteiten eenvoudig te bedienen, makkelijk en toegankelijk zijn.

Onze suggestie? Interstuhl Vintage17V7
Interstuhl is een merk dat zich al jarenlang richt op hoogwaardige inrichting van kantoorruimtes. Ze geloven dat een goed ontworpen bureaustoel niet alleen invloed heeft op hoe anderen een bedrijf zien, maar ook voordelen biedt voor medewerkers. En daar zijn wij bij Designkantoormeubilair het roerend mee eens! Interstuhl’s Vintage17V7 is een perfecte mix tussen vorm, functie en materiaal. De stoel ziet er niet alleen prachtig uit, maar is tot in detail aan te passen aan de wensen van de medewerker. De stoel beschikt over Smart Motion Technology, waarmee de Vintage17V7 zichzelf bij elke kleine positiewijziging kan aanpassen. Kortom: dit model van Interstuhl is een mooi voorbeeld waarbij design en ergonomie samenkomen!